![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhftWDjyaO3tw7DCd9Enuc-_gUNwGlLNxVaEnz6MDgPxObjhqVij8AToH2bKo2o1gnW0zl8w7TfV3i_48gnQwe_4IkxMZnGRPxeSqKD7mJx_2HSY41HQ7tsHdnE8NYmJtZ8B7QNAid8UDKa/s320/selene.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrBvMlK8icAOEu4b-t6BGwKMIBhIcRUeoubJLJDcNxR0qJ53VKJicvTyr-RACV9lPKMJ_DC9mbRMYxe1jlEKqQRccR8IBe_WI2AkzJT9_vMjd5bDXHK4wZaP4BVJBFcXlXk0f3iHMwiuWT/s320/%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B7.jpg)
Διαβάζω στο σημερινό Έψιλον της Κ.Ελευθεροτυπίας ότι η Κωνσταντίνα Φάκλαρη, μια από της πιο σημαντικές νέες σεφ, θα είναι φέτος στη Σελήνη το πολύ γνωστό εστιατόριο του Γιώργου Χατζηγιαννάκη στην Σαντορίνη. Να τονίσουμε εδώ ότι η Σελήνη, με σεφ τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, είναι το εστιατόριο που να τελευταία χρόνια έχει βάλει την κουζίνα του νησιού στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Η προσπάθεια που εχει κανει για τη αναδειξη των τοπικών προϊόντων και συνταγών άλλα και η συμμετοχή του σε παγκόσμια δίκτυα (Slow food), ενέπνευσε εμάς τους νεότερους να περπατήσουμε σε δρόμους που ήδη είχε ανοίξει αυτός.
Ο κύριος Γιώργος όμως δεν σταματάει εδώ, η υποστήριξη και η βοήθεια που δίνει στα εστιατόρια που ασχολούνται με την τοπική κουζίνα, όπως και η προσπάθεια του για την ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού είναι συνεχής
Ο ερχομός της Φάκλαρη στην Σελήνη ανοίγει έναν καινούργιο δρόμο και για το εστιατόριο, αλλά και στο γαστρονομικό τοπίο του νησιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου