Ένα κομμάτι χοιρινό κόντρα , ξεκοκαλισμένο (2-3 κιλά περίπου)
4 κιλά χοντρό αλάτι
1 κιλό ζάχαρη
200 γρ μαραθόσπορο
1λιτρο οινολάσπες από Βινσαντο
Τυλίγουμε το κόντρα σε ρολό με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα
Σε ένα σκεύος που έχει σχάρα , για να στραγγίζουν τα υγρά , τοποθετούμε το 1/3 από το μείγμα αλάτι-ζάχαρη, βάζουμε το κρέας και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα
Αφαιρούμε το κρέας, σκουπίζουμε και το αλείφουμε με τον μαραθόσπορο,
το τοποθετούμε σε ένα σκεύος και το καλύπτουμε με τις οινολάσπες. Το αφήνουμε έτσι για 2 εβδομάδες γυρνώντας το πότε – πότε
Το αφαιρούμε και το κρεμάμε σε δροσερό μέρος, που αερίζεται καλά, για 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με τον καιρό
ΥΓ Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω το Κτήμα Αργύρου για την παραχώρηση της οινολάσπης για αυτήν την συνταγή
Τελείωσε "το σεζόν" και άρχισαν τα μαγειρέματα; :)
ΑπάντησηΔιαγραφήγια πες μου γιατί στραγγίζεις πρώτα τα υγρά και δεν αφήνεις να κάνει το αλάτι+ζάχαρη την δουλειά αυτή; και επίσης οι οινολάσπες από το vinsanto δεν έχουν ένα αρωματικό δυναμικό της κλεισούρας και του χώματος;
καλή συνέχεια.......
ayto kano apla h sxara einai mesa sto doxio tis foto, oi laspes exoun aromata apo xoma alla apo kleisoura nomizo oxi
ΑπάντησηΔιαγραφήVassili mou elpizo tora na ta leme sixnotera,se efxaristo kai pali gia tin ipostiriksi
έμαθα ότι θα έρθεις Παρίσι τον χειμώνα αληθεύει? και αν ναι για πότε λες?
ΑπάντησηΔιαγραφήnai meta tin protoxronia, elpizw na ta poume apo konta
ΑπάντησηΔιαγραφή